small 1

24/04/2013 – На 22 април, в Центъра за обществена подкрепа В. Търново единадесет момчета и момичета пробваха да направят по-цветно своето ежедневие. Анастасия Тонкова – художник и арт-терапевт, с любезната подкрепа на австрийския Lions Club – Baden Helennental, който е осигурил материалите за работа, провокира въображението на младежите с нова техника – „Групова снимка“.

Стената в голямото помещение на Центъра беше превърната в изобразително поле. С помощта на маркер, всеки един от участниците се остави да бъде „изобразен” в избрана от него поза. Получените  очертания на тялото в реален размер бяха  оцветени и доукрасени  от момчетата и момичетата. Всеки имаше правото да се изобрази такъв, какъвто се вижда или иска да бъде сред останалите на „снимката”.

Целта на проекта беше да провокира креативност и въображение у младите хора при допира им с голямата тема АЗ И ДРУГИЯ ДО МЕН. Със сигурност творческата  задача остави спомен за преживяното заедно,  много цвят и емоции. Или – казано с думите на Елена и Николай „незабравимо и ангелско преживяване“.

Публикувано в: Новини