Nestle_CV Workshop 2

03/11/2014 – На 29 октомври 2014 г. Нестле България отвори вратите си за ученици, студенти и младежи от цялата страна, като им даде възможност да вземат участие във втората за годината CV РАБОТИ-лница. Сред поканените участници бяха и шестима младежи от SOS младежките домове в София. Те получиха практически съвети, насоки и консултации от екип Подбор на Нестле България.

В специално разработеното събитие участваха общо 30 души с различен професионален опит и образование. Младежите бяха разделени в четири групи, на база на локално представените глобални и местни бизнеси на компанията, а именно: MAGGI, Ice Cream, Nestle Professional иДетско Хранене. В рамките на първата част от програмата, участниците работиха върху съдържанието на професионално и непрофесионално написаната автобиография и мотивационно писмо. Съвместно със специалистите на Нестле, участниците стигнаха до полезни практически насоки, които приложиха веднага. Програмата продължи със състезание по групи за разработването на най-добре написаната автобиография и мотивационно писмо за конкретна позиция в Нестле България. В края на програмата всички участници получиха сертификати за успешно преминато практическо обучение от CV РАБОТИ-лницата. Програмата завърши с обща снимка и много усмивки.

Обратната връзка на участниците е, че си тръгват с нови практически познания за съставянето на успешна автобиография и мотивационно писмо и очакват с нетърпение още събития за повишаване на готовността за работа на младите хора догодина.

CV РАБОТИ-лницата е част от инициативата на Нестле за насърчаване на младежката заетост в Европа Nestle Needs YOUth (Нестле се нуждае от младите хора), в рамките на която в България компанията ще даде възможност на 330 младежи под 30 годишна възраст в периода 2014-2016 г. да започнат постоянна работа или стаж на различни нива и в различни отдели на компанията: от производство и администрация, до продажби, маркетинг, финанси, технологии, изследване и развитие.

Nestlé needs YOUth e първата цялостна инициатива за младежка заетост, която едновременно стимулира, укрепва и развива работоспособността на младите хора.

На добър час, младежи! И адмирации за инициативата, Нестле България!

Публикувано в: Новини