20120320_Managerc

17-годишният Любомир Василев от SOS Младежки домове София беше председател на Държавната агенция за закрила на детето /ДАЗД/ в рамките на инициативата на „Джуниър Ачийвмънт България” — „Мениджър за един ден”.

Любомир, който е ученик последна година в Националната професионална гимназия по полиграфия и фотография, пое поста от Калин Каменов, временно изпълняващ длъжността председател на ДАЗД, който запозна младежа с работата на дирекциите в рамките на Агенцията. Двамата заедно присъстваха на среща в Министерството на регионалното развитие и благоустройството във връзка с проблема с приюта на отец Иван в село Нови хан.

Любо, както го наричат приятелите му, попада в SOS Детски селища България през април 1997. Момчето израства под грижата на своята SOS майка в детското селище в Дрен, откъдето три години по-късно се премества в младежкия дом в София. Развълнуван от преживяванията си, Любо сподели: „Много съм горд и впечатлен от работата ми като председател на Държавната агенция за закрила на детето, макар и това да е само за един ден“.

Един истински работен ден проведоха още Елена Николчова от София, която зае поста главен секретар, и Тихомира Андонова от гр. Сливен, която стана главен директор на Главна дирекция „Контрол по правата на детето”.

„Мениджър за един ден” е международна инициатива на „Джуниър Ачийвмънт“, която се провежда ежегодно в над 100 страни по целия свят. Лидерите, които участват, дават начало на професионалната реализация на хиляди ученици по целия свят, а в замяна получават удовлетворение от съвместната работа, както и вдъхновение от иновативните и свежи идеи на мотивираните млади хора. Инициативата е предназначена за ученици в края на гимназиалния курс и за студенти от първи курс в университетите.

Публикувано в: Новини