small

09/06/2015 – По случай 1 юни в гр. Трявна се организираха различни инициативи, които събраха малки и големи в центъра на града. Децата от SOS приемните семейства в селището се включиха с удоволствие и показаха своите умения.

Децата от 1 до 4 клас участваха в множество дидактични и спортни игри. Малчуганите с интерес и много емоция подходиха при решаването на различните задачи. Оцветяваха, откриваха приказни герои, съставяха думи по отделни срички, откриваха еднакви картини… Освен това те имаха възможност със свои изпълнения да отправят поздрави за празника. На спортната площадка теглиха и скачаха на въже, играха различни игри с топка. Разбира се, накрая всеки получи лакомства и малък подарък за празника.

В следобедните часове деца от SOS приемните семейства се включиха в общоградските мероприятия в центъра на града. Събраха се около 30 деца, които показаха майсторските си умения при управление на велосипед по построеното със селищните уреди велосипедно трасе. Децата бяхa поздравени лично от кмета на града –  инженер Николов и получиха лакомства за участието си.

На издиганата на площада сцена, групата за естрадно пеене „Бърборани“ участва със свои изпълнение в общоградския концерт.

За децата, които завършват подготвителната група на детска градина „Светлина“, бяха организирани интересни и запомнящи се инициативи. Дорислав, Руми, Вирджиния и Стилян са нашите бъдещи първокласници. Бяха направени снимки за спомен на децата и организирано шествие до градския площад, където на сцената всички се изявиха. Там бяха пуснати във въздуха 70 балона, по случай 70-та годишнина от основаването на ЦДГ „Светлина“ – гр. Трявна.

В зала „Дръзновение“, бъдещите първокласници бяха поздравени от своите по-малки другарчета от детската градина и след това тържествено получиха удостоверенията си за завършена подготвителна група.

Със своето изпълнение на народната песен „От Стамбола идат“ Малчо стана лауреат на ХХ Национален конкурс на БНР Радио Стара Загора за млади изпълнители на български народни песни. Изпълнението му беше включено в издадения през 2015 г., от организаторите на конкурса, аудиодиск с номинираните песни.

Публикувано в: Новини