The-Mall-BG-SOS_Loving-Home_Web-Banner_(960x400px)-BG_small

14/11/2013 – В светлината на предстоящите Коледни и Новогодишни празници SOS Детски селища България и The Mall стартират благотворителна инициатива под мотото „Пълен с обич дом“.  Кампанията цели набирането на средства в полза на децата, лишени от родителска грижа, както и на децата в риск да загубят семейната си среда.

Инициативата стартира на 15 ноември, когато ще бъде и официалното запалване на коледните светлини на The Mall, и ще продължи до 15 декември. В рамките на този период всички посетители и клиенти на The Mall, направили покупки над 50 лева, трябва да регистрират касовите си бележки, а The Mall ще дарява по 2 лева за всяка направена регистрация в полза на децата. Всичко това ще бъде отразявано на електронно табло, което в реално време ще отразява натрупването на дарителските средства от регистрираните касови бележки.

Освен това във всички магазини, които подкрепят благотворителната инициатива, ще бъдат поставени специални касички, където клиентите и посетителите на The Mall ще могат да направят своето дарение, според възможностите и волята си.

Това не е първата инициатива, с която The Mall подпомага децата, обхванати в програмите и проектите на SOS Детски селища България. Партньорството между The Mall и SOS Детски селища България стартира през юни, 2012 година с дарителската кампания „SOS. Време е да се замислим. Време е да действаме”. В рамките на инициативата 20 от най-известните български спортисти, хора на изкуството и политици предоставиха свои вещи, свързани с ключови моменти от професионалната им кариера и личен живот. Събраната сума от 20 000 лева беше използвана за създаване на повече уют в домовете на SOS семействата.

Целта на сътрудничеството ни с SOS Детски селища България е не просто да дарим средства, а да привлечем общественото внимание върху дадена кауза и да ангажираме повече хора с нея”, каза Франсис Уайтинг, изпълнителен директор на The Mall. „По тази причина съвместните ни инициативи са били и ще продължат да бъдат под формата на кампании, които дават възможност на повече хора да се включат”.

 

Публикувано в: Новини