small

30/10/2013 – Малък семеен дом „Надежда“, в който се прилага Програма „SOS Детско селище“ в локацията В.Търново-Габрово-Трявна, отпразнува своя пети рожден ден на 22 октомври.

Домът, отворил своите врати за деца, лишени от родителски грижи, бе финансиран от ЕС и реализиран от SOS Детски селища България в партньорство с община В.Търново. Днес той е част от голямото семейство на SOS Детски селища и вече има своята петгодишна история.

Първият обитател на МСД „Надежда“ прекрачи прага му на 21.11.2008г. Оттогава през него са преминали 21 деца и младежи.

В момента в МСД „Надежда“ живеят седем деца и младежи. Те посещават училищата в гр. В.Търново и са приети равностойно сред своите съученици и връстници. През миналата учебна година първият първокласник от МСД „Надежда“ – Вальо прекрачи училищния праг и днес продължава във ІІ клас. Отлични резултати в учебната дейност показва Ивка, която дойде в дома като първокласничка, а днес е  в VІ клас.

Здравко – първото дете, настанено в МСД „Надежда“, вече е седемнадесетгодишен младеж. От 2009 г. момчето активно тренира бокс към клуб „Ивайло 99“ в гр. В.Търново. Днес той е носител на девет републикански шампионски титли за юноши, а от 2011 г. е включен в националния отбор по бокс за юноши. През лятото на 2012 г. завоюва сребърен медал на Европейския юношески шампионат, проведен в София. Последният му златен медал е от държавното лично отборно първенство по бокс за младежи за купа „България“, проведено на 12 и 13 октомври 2013 година в Кърджали. Треньорите му са убедени, че той има качества за „световния боксов ринг“.

Екипът на МСД „Надежда“, състоящ се от петима души, прави всичко в най-добрия интерес на децата, ежедневно съпреживява техните радости и болки, търси взаимно решение на проблемите им, подкрепя ги в начинанията им и ги насърчава да преследват мечтите си.

Екипът на SOS Детски селища България пожелава на МСД „Надежда“ здраве, щастие, семеен уют и все така да дават на децата това, което умеят най-добре – НАДЕЖДА!

Публикувано в: Новини