Maxime_40 consecutive matches_SITE

11/10/2016 – Максим Брекман успя! Големият тенисист изигра 40 последователни трисетови мача и счупи рекордите на Гинес в подкрепа на SOS Детско селище Трявна.

На 8 и 9 октомври тази година, 31-годишният треньор Максим Брекман от академията на Ким Клайстерс в Бре, Белгия счупи световния рекорд от 36 последователни мача, който бе поставен миналата година по време на Уимбълдън от Майк Мичъл, и изигра 40 последователни трисетови мача срещу известни лица и ентусиасти от света на спорта, бизнеса и академията на Ким Клайстерс.

Благотворителното събитие се състоя в специално построен тенискорт в близост до Централната гара на Антверпен и се проведе съвместно с SOS Детски селища. Събрани бяха 25 000 евро за реновиране на спортното игрище в SOS Детско селище Трявна.

European Open и тенис академията на Ким Клайстерс обединиха сили, за да се изправят пред едно от най-големите предизвикателства в тениса и то в името на SOS каузата. Това върхово постижение за “Книгата на рекордите на Гинес” е в рамките на дебютното издание на ATP турнира в Антверпен от 17 до 23 октомври.

Публикувано в: Новини