P1100567_za site

08/07/2016 – За децата от приемните ни семейства в SOS Детско селище Трявна лятото е време за игри, спорт, музикални изяви, походи, екскурзии, лагери и какво ли още не… Ваканцията започна с участие на групата за естрадно пеене в Международния детски етнофестивал в Хасковски минерални бани –„Децата на Балканите с духовност в Европа“, после малките таланти се изявиха и по време на Славейковите празници. Повечето малчугани се включиха и в общоградското мероприятие по приложно колоездене, посветено на Деня на детето – 1 юни. В момента непрекъснато се организират походи и екскурзии с научна и познавателна цел, занимателни игри в детското селище, спортни дейности и тренинги с децата. Предстои летен лагер в Китен.
Децата от приемните ни семейства в София успешно завършиха учебната година и лятото също тече с пълна пара. Георги, ученик в седми клас, издържа изпита по изобразително изкуство и вече е приет в гимназията за приложни изкуства „Св. Лука“. Жорко, завършвайки четвърти клас, направи много добро представяне в курса по математика към Първа Софийска Математическа Гимназия. Валери ще продължи образованието си в професионална гимназия. Другите деца все още са в основно образование и детска градина. Също от месец септември стартира и група по приложна фотография към Асоциацията на жените фотографи в България. За лятото предстои летен лагер на море от 22 юли до края на месеца, после следва лагер в Дрен.
В Перник учебната година също приключи успешно за децата в приемните ни семейства. Ерика вече е приета в професионална гимназия по облекло и туризъм, специалност „Производство на кулинарни изделия и напитки“, а Исус – в професионална гимназия по строителство и архитектура, специалност „Електрически инсталации“. Добринка завърши ІV клас на престижно езиково училище с отличен успех. Вече две групи посетиха постановки за деца на Софийската опера и балет в парка на Военната академия. Най-малките не пропуснаха и зоопарка. От 12 юли започнаха и тренировките по плуване в басейна на Рударци. Следва летен лагер за децата и лагер в Дрен в края на месец август.

Публикувано в: Новини