2016-FSPSofia-Konna-baza-4_site

29/08/2016 – Ето че спазихме обещанието си да се срещнем в конната база „Ген. Крум Лекарски“ в гр. Божурище на 26.08.2016 г. Приключението е второто от трите събития в рамките на Лятна академия 2016 – инициатива на Фондация „Семейство Хербалайф“ и Центъра ни за обществена подкрепа в София.

Още сутринта всички се събрахме на определеното място – деца, семейства, стажанти от СУ „Св. Климент Охридски“, представители на Фондация „Семейство Хербалайф“ и служители на Център за обществена подкрепа „Шанс“ – София. Пътувахме заедно в автобуса. Пристигнахме в гр. Божурище и се отправихме към центъра на събитието – конната база, където вече ни очакваха. Без да се бавим, се разпределихме и започна подготовка за разходката с кон. Всяко от децата имаше възможността да поязди с опитните треньори на базата, както и да научи нови и интересни факти за ездата, грижата за конете и общуването им с хората. Едно от най-забавните неща беше гимнастиката по време на езда. Емоциите и атмосферата е трудно да бъдат описани с думи, но могат да бъдат усетени по вълнението и ентусиазма, с които децата участваха. Представителите на Фондация „Семейство Хербалайф“ подариха на семействата настолна игра, която да ги събира за общо забавление вкъщи.
Предстои финалната ни среща на 10.09.2016г. От нея също ще споделим вълнуващи новини от центъра.

Лятна академия 2016 се реализира в рамките на проекта “Шанс да останеш в собственото си семейство”, финансиран от Фондация „Семейство Хербалайф“ и ръководен от Сдружение SOS Детски селища България.

Екип Център за обществена подкрепа, София

Публикувано в: Новини