2016-07-29-LA1-FSPSofia-10_site

15/08/2016 – В прохладния слънчев преди обяд на 29 юли 2016 г. ние – една цветна група деца и възрастни, посетихме Ботаническата градина на Българска академия на науките.
Събрахме се екипът на Центъра за обществена подкрепа в София към SOS Детски селища, представители на Фондация “Семейство Хербалайф” България и разбира се десет слънчеви деца, заедно със своите пет ентусиазирани родители. Запознахме се, побъбрихме си, носехме си малка почерпка и не на последно място – разгледахме всички зелени и цветни красоти наоколо.
Беседата, която ни представиха, беше много интересна и във всяка от залите се чуваха детски възгласи на възхищение. Разбрахме, че банановите дървета са много големи. Уверихме се, че кактусите са много видове и ох – много бодливи, а шипчетата на някои от тях дори предизвикват алергична реакция (затова не пипахме без разрешение). Също така с изненада открихме, че какаото идва не от кутия в магазина, а от какаово дърво, което обича да живее на много горещо.
Цялата разходка беше много впечатляваща за всички, а на края имаше и изненади: екипът на Хербалайф подари на всяко семейство енциклопедия за растителния свят. А от Ботаническата градина всяко дете получи по едно малко вкоренено цвете, за което да продължи да се грижи у дома.
Разделихме с твърдо намерение да се видим пак на 26 август 2016 г., когато планираме да се докоснем до света на конете. Очаквайте продължение…

Приключението в Ботаническата градина към БАН е първото от трите събития в Лятна академия 2016 – инициатива на Фондация Хербалайф и Центъра ни за обществена подкрепа в София. Лятна академия 2016 се реализира в рамките на проекта “Шанс да останеш в собственото си семейство”, финансиран от Фондация „Семейство Хербалайф“ и ръководен от Сдружение SOS Детски селища България.

Център за обществена подкрепа, София

Публикувано в: Новини