Bulgarische Kinder in Marhördt © Fotostudio Bastgen, Murrhardt

11/08/2014 – В периода от 4 август до 8 август група от 17 младежи и девойки от младежките домове във В.Търново и София заедно с трима техни ръководители гостуваха на своите приятели от гр. Щутгарт. Визитата бе осъществена със съдействието на Красимир Балъков и негови приятели, останали впечатлени от представянето на малките футболисти по време на турнира в КК Албена през 2013 г.

Петте дни в гр. Щутгарт ще оставят незабравим спомен в сърцата на всички младежи и девойки, защото домакините бяха подготвили чудесна програма: Посетихме Schwabenpark(увеселителен парк) – цял ден изпълнен с приятни емоции и развлечения за всички с атракциите на парка. Успяхме да почувстваме невероятната атмосфера на стадион MercedesBenzArena, да се снимаме на трибуните, на терена, да се запознаем с върховите моменти от историята на футболния клуб и голямата роля на Красимир Балъков за спечелените от отбора отличия. Събитието бе документирано и отразено от местната телевизия. Разгледахме единствения в света Музей на прасето. Запознахме се с обитателите на зоологическа и ботаническа градина Вилхелма. Останахме очаровани от експонатите в Музея на Mercedes, където проследихме историята на един от гигантите в световното автомобилостроене.

Всяка вечер бяхме гости на едно от най-големите голф игрища в Германия – LandhausNoller в Мьорхард, като последната вечер в наша чест бе организирана гала-вечеря, която започна с фотосесия за местната преса. На вечерята присъстваха спонсорите на проекта, сред които: Гуидо Бухвалд, бивш капитан на националния отбор по футбол на Германия, г-н Нолер, собственик на LandhausNoller, кметът на селището, представители на банки и др., на които младежите и девойките раздадоха подаръците, които бяхме подготвили.

Домакините се бяха погрижили за вкусна вечеря – барбекю и приятна атмосфера с изпълненията на естрадната певица MadelineWillers. В края на вечерта всички младежи и девойки получиха подаръци от домакините – спортни сакове, шапки, химикали, топки.

Така изпълнени с нови впечатления и приятни емоции всички очакваме продължение на това ново приятелство и срещи с нашите домакини и в бъдеще.

Публикувано в: Новини