7MDM8228_SITE

12/05/2016 – В годината на 50-ия си юбилей, Красимир Балъков чества и още една кръгла годишнина – 20 години Приятел на SOS Детски селища България. Тя бе отбелязана на специално медийно събитие, днес, в присъствието на Елена Петрова, актриса и посланик на добра воля на SOS  Детски селища, д-р Росен Коларов, председател на Управителния съвет на Сдружението, както и на вече големи деца, израснали в SOS детските селища.

Чувството за удовлетворение и щастие, когато работиш със SOS Детски селища България, е невероятно. Доказателството за успеха на проекта на Херман Гмайнер са всички тези български деца, които сега са реализирани, успели млади хора“, каза Краси Балъков в думите си към гостите на събитието. „Щастливите моменти, които съм изпитал през 20-те години, в които съм част от отбора на SOS Детски селища, са основанието ми да призова всеки, който може, да стане SOS приятел“, завърши той.

Краси Балъков благодари на децата за вдъхновението и приятните емоции през тези 20 години. Той връчи чек за 17 240 лв., събрани по повод 50-годишния му юбилей, като по този начин изпълни обещанието си да дари всички средства, събрани по време на празника за рождения му ден на SOS Детски селища. Д-р Росен Коларов обяви, че събраната сума ще бъде предназначена за летен лагер на децата.

Елена Петрова, също един от първите посланици на добра воля, поздрави футболиста с този своеобразен празник. Тя сподели какво я мотивира да се включи в благородната инициатива и да подкрепи Сдружението. “Със SOS Детски селища България виждаме резултатите, виждаме как се реализират децата, отгледани в SOS приемните семейства. Те са пълноценни личности, защото са се грижили всеки ден за тях.

Част от публиката бяха бившите SOS възпитаници Щерияна Петрова и Пламен Траянов. Те благодариха на Краси Балъков за подкрепата и активната му позиция по отношение на SOS Детски селища. Изразиха своята признателност и към Елена Петрова, и останалите посланици, тъй като винаги успехът е по-голям, когато отборът действа с единни усилия.

Изненадата за Футболист №1 бе поднесена от децата от футболния отбор на SOS детско селище Трявна. Те благодариха на Краси Балъков като му подариха „SOS футболно табло“. На него всеки един от малките футболисти написа лично името си, а директорът на Програма SOS Детско селище за локацията Велико Търново-Габрово-Трявна, Иван Христофоров изрази благодарността си с най-добри пожелания към Красимир Балъков.

 

Публикувано в: Новини