20120103_ChristmasDren

По традиция месец декември в SOS Детско селище Дрен преминава под знака на коледните и новогодишните празници.

Тази година те започнаха с гостуването на Благоевградския куклен театър с постановката „Обичана приказка”. Децата от 3 до 11 годишна възраст се забавляваха с любимите си герой – Червената шапчица и Кумчо Вълчо. Оказа се, че дори и за най-малките наистина това е обичана приказка. Много смях и много положителни емоции предизвикаха виртуозните изпълнения на кукловодите от Благоевград.

На 20 декември деца от селището бяха поканени от ръководството на Националния исторически музей в гр. София. Там те бяха гости на Коледното тържество, организирано от музея. Беше предвидено разходката из залите да продължи 20-30 минути, а в действителност тя трая 1ч.и 30 минути. За децата срещата с историята бе безкрайно интересна.

Коледното тържество в селището бе на 22.12.2011г. Гости на тържеството бяха артисти от театър „Пан”, които допринесоха за доброто настроение. Те бяха подготвили за децата много весели и забавни игри, в които всички се надпреварваха да участват. За победителите естествено имаше и награди. Неусетно дойде време да посрещнат и най-важния гост – Дядо Коледа. Веднага се изви дълга опашка от желаещи да покажат колко много знаят – стихове, легенди, песнички, танци. Изявиха се и децата от групата за народно пеене с изпълнения на народни песни и група „Тарамбуки” с ръководител Николай Табаков.

Накрая Дядо Коледа раздаде подаръци на всички деца от 13-те къщи в селището.

А в Новогодишната нощ сред много танци, веселие и смях небето над Дрен се озари от празнични фойерверки.

Публикувано в: Новини