20120130_Spektakal_Spektar

На 28.01.2012 г. на Годишния концерт-спектакъл на Учебен център „Спектър” в Театър Ариел група младежи от SOS Младежки домове София, разкри своите таланти в областта на музиката и театралното изкуство.

Началото на нашето добро сътрудничество бе поставено още през месец септември 2011 г. по инициатива на бившия директор на SOS Детско селище Дрен и сега преподавател по китара в Учебен център „Спектър” – Даниел Елисеев.

През изминалите месеци ежеседмично Румен, Атем и Роберто посещаваха уроци по английски език при преподавател Стела Трендафилова, Асен взима уроци по китара при г-н Елисеев, а Глория, Любо, Калинка, Николина, Оми и Моника сформираха група по актьорско майсторство с преподавател Мая Младенова.

Пред пълната с публика зала на Театър Ариел, наред с други музикални таланти, Асен самостоятелно изпълни без грешка две музикални произведения и получи заслужени овации.

Гвоздеят на програмата беше изпълнената от групата младежи театрална сценка. Идеята за нея бе на Глория, а в написването на сценария се ангажираха всички младежи. Повече от три месеца репетиции и прекарани часове в Учебен център „Спектър” дадоха своя резултат.

В рамките на 25 минути със своята умела актьорска игра момчетата и момичетата от SOS Младежки домове показаха своята интерпретация за ситуацията и положението на съвременното българското семейство и проблемите в общуването между децата и родителите им. В сериозната тема не липсваха и блестящо изиграните комични моменти, които предизвикаха много смях и одобрителни подсвирквания от публиката. Накрая, след приключване на театралната сценка, всички изпратихме младите актьори с бурни аплодисменти и цветя.  Последваха много прегръдки, усмивки и опашка за снимки със звездите на вечерта.

Изказваме своите благодарности на екипа на Учебен център „Спектър”, който с ентусиазъм и желание продължава да работи с нашите възпитаници – определено има смисъл.

А на нашите млади актьори – Благодарим ви! Гордеем се с Вас… и очакваме с нетърпение вашите нови изяви на сцена, сигурен съм – пред пълни с публика зали.

Марин Зарков, Ръководител SOS Младежки домове София 

Публикувано в: Новини