254x160

01/11/2012 – На 1ви ноември стартира четвъртата дарителска кампания на Райфайзенбанк „Избери, за да помогнеш” с подкрепата на 11 утвърдени национални медии. Отворена е и благотворителната платформа за онлайн дарения www.izberi.rbb.bg

[swfobj src=”http://sosbg.org/assets/2012/02/charity_300x250.swf”]

Тази година в изданието са включени нови 20 общественозначими здравни, социални, културни и еко каузи, за които ще се набира подкрепа и финансиране. Сред тях отново е и проект на SOS Детски селища България под името „Искам да мога да уча“ (http://www.izberi.rbb.bg/view-project-152-Искам_да_мога_да_уча), чиято цел е осигуряване на правото на образование и гарантиране на достъпа до съответните образователни форми на децата и младежите, обхванати в програмите и проектите на Сдружението, чрез различни начини на подкрепа.

На интернет страницата на кампанията www.izberi.rbb.bg може да се направи дарение директно по сметка на проекта или онлайн чрез системата за разплащания Pay.dir.bg, или чрез интернет банкирането на Райфайзенбанк. Благотворителната платформа е отворена от 1ви ноември, а активната кампания за набиране на средства ще продължи до края на годината. Платформата дава възможност и за дарения и чрез SMS, като проекта на SOS Детски селища България може да бъде подкрепен на кратък номер 1287 абонати на М-Тел, VIVACOM и Глобул и на 0900 1117 за фиксирани абонати на VIVACOM.

Каузите в дарителската инициатива ще се популяризират и представят с безвъзмездната подкрепа на 11 утвърдени национални медии – в.24 часа, БНР, БНТ, Дарик радио, еconomymagazine.bg, IDEAcomm, Нова ТВ, Списание Осем, в. Стандарт, в. Трета възраст, в. Труд.

Служителите на Групата Райфайзен в България ще могат да направят лични дарения по избрана от тях инициатива, като за всеки дарителски жест, независимо от сумата, Райфайзенбанк ще добавя по 100 лв. Освен първоначално предложените проекти, служителите ще могат да правят предложения за каузи, които също ще бъдат включени в кампанията.

Всяка година и проект на SOS Детски селища България участва в кампанията „Избери, за да помогнеш“ сред предложенията в категория Социална сфера, като получената чрез кампанията подкрепа надхвърля 47000 лева.

За изминалите три издания дарителската кампания на Райфайзенбанк “Избери, за да помогнеш” е подкрепила близо 90 проекта с над 1.16 млн. лева в помощ на болни деца, възрастни хора, хора в неравностойно положение, култура, образование и опазване на околната среда.

 

Публикувано в: Новини