Елена и децата_малка

05/03/2013 – SOS Детски селища България стартира кампания за набиране на SOS приятели. Във връзка с нея е и човечният, топъл, искрен и майчин апел на Елена Петрова – нашият посланик на добра воля.

“Децата са като свещ, която ни помага да се движим в тъмното. Всеки човек има нужда от пътеводител, от някой, който да намира най-хубавото в него и да го изтегля навън, да му се радва, да го оценява, да го развива. Децата са достоен пътеводител, бих казала дори най-добрият. Трябва само да им се доверим, да ги обгрижваме, гушкаме, изслушваме и разбираме, и най-много да ги обичаме. Децата са като огледало на собствения ни живот и от нас зависи какво искаме да видим в него и дали ще ни хареса. Децата ни приземяват и ни държат здраво стъпили на земята, но когато видиш усмивките, щастието, спокойния сън, дивите игри, благодарността и доверието, с което те даряват, можеш да летиш.

Да бъдеш добър родител е трудна кауза и продължава цял живот. Когато погледна в очите на моите деца се чувствам като пълноводна река. И въпреки непрекъснатите грижи и всеотдайност, суетата, която е в дълъг отпуск по майчинство, се чувствам благословена и благодарна.

Същото чувство и емоции изпитвам, когато съм с децата от SOS Детски селища. Има моменти, в които искам да бъда майка на всички. Благодарение на грижата и обичта на техните майки в SOS селищата и на подкрепата на всички приятели, спомоществователи и хората, за които SOS децата са техният живот през всички тези години, тези деца излъчват щастие, спокойствие, спонтанност и обич, с която са готови да те дарят. Благодарна съм, че имам щастието да бъда посланик на добра воля на SOS Детски селища, защото това ме прави член на тяхното голямо семейство. Благодарна съм не защото е предимство, а защото създава приятелства. Ако имах  вълшебна пръчка, бих направила невероятни чудеса, но всички ние можем да направим поне едно чудо – да бъдем приятели – SOS приятели. Който умее да прави другите щастлив, знае как самият той да бъде щастлив. SOS приятел означава да мислиш всеки ден за едно дете, отговорност и съпричастност, подкрепа, всекидневна грижа, храна, топлина, сигурност, любов – това е кауза, която всички трябва да прегърнем, защото това са нашите деца.

Да даваш и подкрепяш безрезервно е привилегия на добрия човек. Каквото идва от сърцето, в сърцето отива. Най-големите дела не са тези, които вдигат много шум. Те се случват тихо, като ромоленето на водата и повяването на вятъра.

SOS Детски селища България стартира кампания за набиране на SOS приятели. Вярвам, че ще бъдете един от тях. Ние не създаваме света, а само го взимаме назаем от нашите деца. Екзюпери.” – Елена Петрова

Публикувано в: Новини