Photo_2_SMALL

04/05/2015 – На 30.04. 2015 г. една от емблематичните възрожденски къщи в гр. Трявна отвори вратите си като Център за художествени занаяти, дърворезба и иконопис.

Попангеловата къща е известна в града с красивата си архитектура и с факта, че Васил Левски е намирал убежище по време на революционната си дейност. Сега тя започва нов живот като средище на културни и социални активности.

Събитието е резултат от усилената близо двугодишна работа по реставрация на сградата и е част от мащабния проект, финансиран от Европейския фонд за регионално развитие – „Трявна – градът, който ражда красота“.

Кметът на гр. Трявна инж. Драгомир Николов откри Центъра с тематичната работилница под надслов „УСМИВКАТА В ДЕТСТВОТО“ ще бъдат отличени най-лъчезарните и цветни рисунки, които впоследствие да украсят новите опаковки сокове на Prisun.

В рамките на партньорството Prisun прави дарение на Сдружение SOS Детски селища България, което през 2015 г. отбелязва 25 години от учредяването си с поредица от различни активности и инициативи, обединени под мотото „25 години ДА на щастливото детство“.

Публикувано в: Новини