zdravoslovno-hranene-tsop-gabrovo-3

03/11/2017 – В днешно време много от домакинствата, по една или друга причина, занемаряват хранителните си навици и това допринася за слабата хранителна култура и липса на познания за здравословното хранене у родителите, което се пренася и върху децата.

Слабата хранителна култура води до консумация на голямо количество нездравословна храна, а това води до нежелани ефекти като затлъстяване, диабет и множество други заболявания. В тази връзка на 25 октомври екипът на SOS Центъра ни за обществена подкрепа в Габрово проведе групова работа на тема „Здравословно хранене“.

Бяха поканени всички клиенти на SOS Центъра ни в Габрово. Те активно дискутираха кои храни са здравословни, как да бъдат приготвяни, съхранявани и консумирани. Специално внимание бе обърнато и на това колко е важно в менюто на децата да присъстват сурови плодове и зеленчуци. Разбира се, участниците поговориха и за нездравословните храни, както и вредите и последствията върху здравето ни.

В края на груповата работа, всички изразиха удовлетворение от груповия тренинг. Споделиха, че темата им е била интересна и полезна и обещаха да приложат наученото вкъщи.

Публикувано в: Новини