Цопа_POSLEDNO

13/06/2013 – Предварителната подготовка на хората, тръгнали по пътя на грижата за осиновено дете е дълъг и безспорно важен процес, който изисква време, търпение и мотивация за участие от всички страни.

Екипът на Центъра за обществена подкрепа „Шанс“ като професионалисти, вярващи в ценността на ученето през целия живот и стремящи се да са преди всичко полезни на хората, с които работят, се заеха с тази задача.

От няколко месеца в Центъра се събират групи на кандидат-осиновители. Хората, които се включват в тях имат възможността свободно и в защитено пространство да се запознаят с теми, касаещи цялостния процес на осиновяване, развитието на детето, спецификите на живот в извън-семейна среда. Заедно споделяме, обсъждаме актуални въпроси, разсъждаваме за всичко онова, което се случва по пътя от „Аз“ и „Вие‘‘ до „Ние – семейството“  и след това… Учим се да общуваме през играта, да “ четем“ посланията на детските рисунки, да не се страхуваме да отговорим на „неудобните въпроси“, когато и да дойдат те. Вярваме, че когато човек очаква с нетърпение, но и с предварителна подготовка най-важните събития в живота си, то и предизвикателствата, свързани с това, изглеждат преодолими.

Участието е напълно безплатно, както всички други услуги, предоставяни от ЦОП

Време: 40 часа, които разпределяме в една семейна/индивидуална и четири срещи в група

Място: Център за обществена подкрепа „Шанс“ на SOS  Детски селища България, гр. София, пл. „Райко Даскалов“ 2А

С предварително записване: Информация за следващите дати можете да получите от нашият екип на телефон 981 51 58, или във всеки от Отделите за закрила на детето към Дирекциите за социално подпомагане на територията на град София.

Публикувано в: Новини