dav

05/04/2017 – Германският кабаретист Дитер Нур направи дарение от 23 467 евро на SOS Детски селища България. Той връчи чека на представители на организацията на 4 април от сцената на Театър “Българска армия”, където изнесе кабаретно шоу. Г-н Нур е в София по покана на Германското посолство.

Средствата бяха събрани от представление – бенефис на Дитер Нур на 23-ти ноември 2016 г. в Хамбург, Германия. С дарените средства в България ще се реализира проект за подпомагане образованието на младежи от SOS Младежките домове в София, Велико Търново и Габрово, както и за финансова подкрепа на студенти.

Кратко приветствие преди кабаретното шоу направи немският посланик у нас – г-н Детлеф Лингеман, след което Дитер Нур с много ентусиазъм и вдъхновение говори за каузата „SOS детски селища“, за грижата и любовта, с които са обградени децата. Той сподели и впечатления от посещенията си в различни SOS детски селища по света и разказа за работата си с организацията. Сред многобройната публика вечерта бяха и младежи, израснали в SOS Младежките домове в София.

„И не забравяйте SOS детските селища!“ – това бе финалната реплика на Нур към присъстващите след двукратното повикване за бис.

Дитер Нур е един от най-популярните кабаретисти в Германия и дълго време беше единственият артист, отличен както с Германската награда за камерно изкуство, така и с Германската награда за комедия.   От две години той вече има свое предаване по първи канал на обществената телевизия и броят на почитателите му расте непрестанно. От 2006 г. Дитер Нур е посланик на добра воля на SOS Детски селища и участва в многобройни благотворителни събития.

През последните години приоритет за него стават програмите за образование и включване в пазара на труда на младежи, отглеждани в SOS приемни семейства, както и програмата „Подкрепа на семейството“, насочена към деца, които са в риск да загубят грижата на родителите си.

Публикувано в: Новини