SMALL

06/12/2013 – В навечерието на 8 декември, празника на българските студенти, екипите и младежите от SOS Младежки домове Велико Търново споделиха вълнението и радостта на тяхната приятелка и до скоро SOS сестра Стефка Атанасова.

На 04.12.2013 г. Зонта клуб във Велико Търново връчи новоучредената стипендия на клуба. Нашата студентка – първокурсничка Стефка Атанасова стана първият й носител. Финансовата помощ в размер на 8000 лв. се отпуска за период от четири години.

На специална церемония девойката получи 1000 лв, а това е половината от стипендията за първата година на следването. Вторият транш от средствата ще й бъде изплатен в навечерието на 8 март, когато Зонта Интернешънъл отбелязва деня на Жълтата роза.

С нескрито вълнение Стефка и нейните възпитатели благодариха на новия SOS приятел Зонта клуб  Велико Търново.

Стефка Атанасова е впечатлила  членовете и председателя на Зонта клуб във Велико Търново с отговорното си отношение и прецизност в работата още по време на летните ученически стажове в хотел «Премиер».

Мотивирана и  целенасочена да продължи образованието си в професионалното направление, изучавано в ПГТ «Д-р. В. Берон» в старата столица, Стефка предпочете единствения в България Университет по хранителни технологии в гр. Пловдив.

През 2013 г. освен Стефка Атанасова, SOS Младежки домове във Велико Търново изпратиха  още осем абитуриенти. От тях шест са приети да продължат образованието си във ВУЗ.

Гордост за екипите на Младежките домове във Велико Търново са всички те – над 40% от напусналите младежи и девойки са бивши и настоящи  студенти !

А тайната на този респектиращ резултат е проста: образованието е приоритет  номер едно в работата на екипите.

На всички студенти пожелаваме да са здрави, целеустремени и да сбъдват мечтите си!

Весел и незабравим студентски празник!

Публикувано в: Новини