20121008_Football

08/10/2012  – Тази събота, 6ти октомври, спортен комплекс „Академик“ беше домакин на футболния турнир „Аз съм част от ОТБОРА!“, организиран от SOS Детски селища България със специалното съдействие на Министерство на физическото възпитание и спорта.

Събитието обедини представители на Министерството, журналисти от спортните медии, момчетата и момичетата от младежките домове на Сдружението в София и Велико Търново и служители на фирми, които трайно подкрепят каузата на SOS Детски селища България – УниКредит Кънсюмър Файненсинг АД, Мобилтел ЕАД, Застрахователна компания УНИКА АД, Джонсън Контролс Електроникс България ЕООД и Телерик АД.

В началото на турнира бяха сформирани отбори, всеки от които включваше по един представител на всяка от фирмите и организациите-участнички. Хора с различни професии и на различна възраст бързо успяха да намерят точното място в своя отбор. Така, надпреварата не беше междуфирмено състезание, а турнир, в който играчите създадоха нови приятелства в рамките на новосформираните екипи, спазвайки принципите на толерантност, равнопоставеност и справедлива игра.

Надпреварата бе открита от главния секретар на Министерство на физическото възпитание и спорта г-н Любомир Василев, който заяви желанието на Министерството турнирът да стане традиционен. Г-н Василев взе активно участие в състезанието като играч на един от отборите, стигнали до финала. А за организацията на турнира основен принос имаше главният експерт в МВФС Цветан Георгиев, които освен че следеше за гладкото протичане на събитието, участва и като рефер.

След играта в групите бяха излъчени четири отбора, които в оспорвана надпревара оформиха крайното класиране: първо място за отбора на Сивите, второ място за отбора на Жълтите, а третото и четвъртото място бяха заети съответно от отборите на Белите и Зелените. Младежите от SOS Детски селища България играха наравно в съревнованието и се представиха като достойни съотборници.

Турнирът беше подкрепен и от Куадрант Бевъриджис, франчайзър и бутилираща компания за България на PepsiCo Inc, които предоставиха минерална вода по време на състезанието и специална награда – за всеки отбелязан гол във финалния мач отборът победител трябваше да получи по сто бутилки безалкохолни напитки. Резултатът на финала беше 4:1 за отбора Сивите, а те единодушно се отказаха от 400те напитки в полза на младежите от SOS Детски селища България. С това изненадите за младежите от SOS не свършиха – представителите на Телерик АД бяха донесли малки подаръци от фирмата за тях.

В резултат от подкрепата на фирмите-участнички за събитието беше формиран и фонд, който възлезе на 2400 лева и който като сборно дарение ще бъде насочен за осигуряване на възможности на децата и младежите от Сдружението да спортуват активно през цялата година.

В церемонията по награждаването националният изпълнителен директор на SOS Детски селища България, г-н Пламен Стоянов отличи още: голмайстор на турнира – М. Цветков от УниКредит Кънсюмър Файненсинг, отбелязал 7 гола за Сивия отбор; най-добър вратар – Г. Гъров от Джонсън Контролс Електроникс България, пазител на вратата на Жълтия отбор; а за феърплей беше отличен отборът с червени фланелки. Медали и бурни овации на публиката и играчите получиха и двамата рефери за коректното и професионално съдийство.

Всички участници получиха медали за добрата игра, които да им напомнят за слънчевия ден, прекаран заедно на терена, и се разделиха с надеждата да се срещнат отново на следващото такова състезание.

 

Публикувано в: Новини