OLYMPUS DIGITAL CAMERA

27/09/2012 – На 27.09.2012 група младежи от SOS Младежки дом ,,Охрид” и SOS Младежки Дом ,,Ильо войвода” във Велико Търново посетиха производствените халета на една от водещите в България фирми за производство на PVC дограма – ,,Алумина Елит 2003“ ЕООД (hwww.aluminaelit.com). Работници от фирмата с увлекателни обяснения и пряка демонстрация им показаха пълния процес по създаването на едно PVC изделие – от разкрояването на големите плочи стъкло, през приготвянето на стъклопакета и обрязването на различните лайсни, до цеха с пакетирането на готовата продукция. Младежите проявиха нескрит интерес към различните компютъризирани системи и машини.

Представител на отдел ,,Човешки ресурси” към фирмата ги запозна с изискванията на работодателя към техен работник или служител – необходими качества, способности и компетентности, обръщайки специално внимание на нуждата от завършено средно образование, добри технически и компютърни умения. Нашите възпитаници получиха професионален отговор на всички въпроси, които живо ги вълнуваха – спецификата на трудовите взаимоотношения, важността на работата в екип, времето за почивка и други.

Разгледани бяха също кабинетите на дизайнерите на фирмата, които им разказаха за особеностите на своя интелектуален труд и естеството на работа с различни чертожни инструменти и програми.

В края на ползотворния за всички ден домакините бяха организирали малка почерпка.

 

Публикувано в: Новини