P1080304

17/07/2015 – Гости от компания Marquard & Bahls и от немското сдружение SOS Global Partners бяха на посещение на програмите, които предоставяме в локацията Велико Търново, Габрово и Трявна. В периода 6-8 юли гостите посетиха SOS приемните семейства от детското селище в Трявна, двата SOS младежки дома и Малък семен дом „Надежда“ във Велико Търново. При посещението в единия SOS младежки дом към гостите се присъедини и представител на Oiltanking Bulgaria АД – дъщерната компания на Marquard & Bahls в България.

Целта на визитата бе да научат повече за програмите, екипа и начина на работа с децата, както и да се запознаят как са използвани дарените от тях средства.

През 2014 г., базираната в Хамбург семейна фирма Marquard & Bahls направи целево дарение в размер на 100 000 евро в подкрепа на SOS приемните семейства от Трявна и на младежите от SOS Младежките домове във Велико Търново. Компанията, която оперира в сферата на доставки на енергия, търговия и логистика, се отличава с високо ниво корпоративна социална отговорност и ежегодно прави дарения за различни SOS детски селища по света.

Публикувано в: Новини