20120615_SabitieVTYavor1

15/06/2012 – Сътрудничеството между ЯВОР и SOS Детски селища България,  стартирало на 1 юни с цел подкрепа на дейностите на Сдружението за деца, лишени от родителска грижа и деца в риск, донесе чудесно преживяване на 11 деца от Центъра за обществена подкрепа във Велико Търново.

На 14 юни децата заедно с кмета на Велико Търново – Даниел Панов, и областния управител – проф. Пенчо Пенчев, направиха пълна обиколка в магазина, запознаха се с батко Стефан в склада, който им показа как един кашон с части се превръща за минути в детска мебел, не скриха удивлението си от детското обзавеждане и играчки, пресъздадоха впечатленията си с пастели и моливи и подариха своите творби на гостите.

Кметът на Търново получи шарена рисунка на двуетажно детско легло с надпис „От Валя и Маринела с пожелание всяко дете в Търново да има такова легло на два етажа” и обеща да работи за спокоен сън на децата. Събитието завърши с много подаръци,  почерпка с празнична торта и искрящи свещи, защото десетгодишната Нели имаше и рожден ден. Не по-малко от свещите искряха детските очи с възторга от огромния магазин, любезните консултанти в него и цветните  балони. Освен децата, просълзена си тръгна и майката на Пресиян, която получи лично обещание от кмета на града за скорошно асфалтиране на улицата, по която се опитва да движи инвалидната количка на сина си.

Публикувано в: Новини