20121005_Birthday

05/10/2012 – Рожденият ден на едно дете е много специален момент от годината. В този ден цялото внимание и цялата грижа на семейството са насочени към рожденика. Организира се празник, идват гости, всички ядат от голямата вкусна торта и героят на деня получава интересни и красиви подаръци. В този дух всяка година Преслава Бойчева празнува и своя рожден ден.

Тази година единадесетият рожден ден на Преслава беше по-различен. Тя реши да сподели вниманието, което получава, с други деца. Обърна внимание на тези, на които не е отредено да изживеят такъв щастлив семеен празник с родителите си. Преслава помоли своите приятели, вместо да й донесат подарък, да направят дарение за децата от SOS Детски селища България. Тя се отказа от всички красиви предмети още преди да бъдат купени в нейна чест, за да помогне на децата от Сдружението. С дарените средства момиченцето и семейството й закупиха ученически пособия за децата от SOS. Идеята й вдъхнови всички нейни приятели, а майка й дори обмисля това да се превърне в традиция.

Благодарим на Преслава и нейните близки, че направиха подарък на деца в неравностойно положение! Надяваме се все повече семейства да имат желание и възможност да даряват частица от собственото си щастие на нуждаещи се.

 

Публикувано в: Новини