IMG_20160909_115853_site

12/09/2016 – Със състезания и плодово-зеленчукови фигурки децата от Центъра ни за обществена подкрепа във В.Търново казаха ДОВИЖДАНЕ НА ЛЯТОТО и ЗДРАВЕЙ УЧИЛИЩЕ!
Само броени дни преди началото на новата учебна година 28 деца от В.Търново, Ресен и Дебелец „изпратиха“ лятото в почивка, но оставиха игрите като начин да учат още и още за света. Състезаваха се с топки и сапунени мехури, с чували и свирки, сглобяваха изречения от оцветени букви, но истинското развихряне на детското мислене дойде със задачата да измайсторят от плодове и зеленчуци учениците от УЧИЛИЩЕТО НА БЪДЕЩЕТО.
Докато учеха за произхода на зеленчуците и плодовете, децата сътвориха своята представа за извънземни, за обитатели на едно ново училище, различно от сегашното по своите нетрадиционни занимания. Играта провокира и майки, и баби от местната махала. Детската фантазия се нуждае от малко стимулиране, само от една доза родителско внимание.
В работата ни в местната общност това е начин да покажем на родителите, че развитието на децата им зависи единствено от тях. За децата, които по ред причини са наши клиенти, груповите занятия ни помагат в индивидуалните консултации по изграждане на умения за толерантност, екипност и себеизразяване. Тетрадки, химикали и още учебни помагала получиха повечето от тях. С усмивка и известна гордост, екипът от социални работници, подкрепял от години семейство с четири деца, похвали най-голямата кака, че вече е ученичка в прогимназиален курс, че ще учи за медицинска сестра и я помоли да бъде доброволец в работата с малчуганите!
Разбира се, лятото си замина, но идва новата учебна година, а с нея и новите идеи на екипа как да помагаме на децата.
Албена Прокопиева,
Ръководител на Центъра ни за обществена подкрепа във В. Търново

Публикувано в: Новини