OLYMPUS DIGITAL CAMERA

08/05/2013 – Поредния страхотен празник за деца, лишени от родителски грижи, организираха от фенклуба на “Манчестър Юнайтед” със съдействието на община Велико Търново и Зоналния съвет на БФС. Турнирът за деца в неравностойно положение се превърна в традиция. Проявата тази година не само имаше своето четвърто издание, но и сериозно разшири географията си. Срещите се проведоха на стадиона в гр. Килифарево, който бе арена на двубои… Макар че победени нямаше, имаше само победители.

Турнирът се проведе в два дни – 27 и 28 април (събота и неделя). Участваха отбори от Велико Търново, Пловдив, Стара Загора, Балван и Овча могила. Официалното откриване беше в събота. Легендата на българския футбол, Бончо Генчев, поздрави екипите и им даде напътствия за добро представяне.

Нашият отбор имаше нелеката задача в първия си мач да се изправи срещу миналогодишния шампион – отбора на СУПЦ с. Овча могила. Макар че открихме резултата с ранен гол на Петър Кривошиев, не можахме да задържим преднината си и след много спорна дузпа и малко закъснели реакции на нашия вратар получихме 4 безответни гола. Към края на мача състезателите ни все пак успяха да върнат един гол чрез страхотен шут на Станислав Кацаров, но силите ни достигнаха дотук.

Но след няколко рокади в състава и най-вече на вратарския пост (а може би и окрилени от мощната агитка на девойките  от Младежкия дом), нашите младежи успяха да пречупят отборите на ДДЛРГ „Пеньо и Мария Велкови“ гр. Велико Търново с 1:0  и на ДДЛРГ с. Балван с 3:1. По този начин отборът ни се класира за финала на турнира.

В неделя, обаче, там ни чакаше отново отборът на  СУПЦ с. Овча могила. След много добра предварителна тактическа подготовка и персонални задачи нашите футболисти сериозно затрудниха по-добре балансирания и подготвен отбор на противника и след прекрасен, но и много случаен гол на капитана на противниковия отбор, загубихме финала и се класирахме на второ място.

По думите на непредубедените зрители, нашият отбор е израснал най-много от останалите отбори и при по-голям късмет догодина на юбилейния пети турнир трябва да завоюваме първото място.

Освен спортни срещи, за състезателите имаше и изненада от местния фолклорен състав, който поздрави всички с песни и танци за Лазаровден и Цветница. Гостите от танцов клуб “UN BESO“  омаяха всички с изпълненията си на латино-танци и за около 20 минути тревният терен се изпълни с танцуващи малки и големи футболисти, футболистки, треньори, ръководители и гости.

Така приключи едно страхотно събитие, но то със сигурност ще остане хубав спомен за цял живот за много деца. Организаторите вдигнаха много летвата, така че с интерес ще очакваме петото юбилейно издание на турнира.

Публикувано в: Новини