20120727_StarBasketCamp

27/07/2012 – Дванадесет децата от SOS Детско селище Tрявна се включиха в Първото издание на интернационалния Star Basket Camp – от 6 до 27 юли 2012 год. Идеята на проекта е децата, които се занимават с баскетбол, да прекарат една полезна спортна ваканция с много настроение и тренировки. Заниманията за нашите деца започнаха във втория модул от 17 до 27 юли.

Децата с желание започнаха тренировките, които са естествено продължение на заниманията им със спортни дейности – футбол и баскетбол, организирани в селището по време на учебната година.

Главен организатор на лагера е Саша Топчов – бивш играч на водещи български и чуждестранни баскетболни отбори. За да се гарантира баскетболният професионализъм, организаторите са поканили изтъкнати сръбски треньори, които работят по специална методика за обучение и тренировка за деца.

Участието на нашите деца в мероприятието е безплатно – израз на добрата воля на организаторите. Децата получиха и специално изработени за тренировъчния процес екипи. Тренировките са интересни, динамични с премерено физическо натоварване, което носи много положителни емоции на децата и желание за постигане на добри резултати. Усмивки се четат по лицата им.

Правилното и целенасочено осмисляне на свободното време на децата е една от основните задачи, които стоят пред нас и използваме всяко едно добро предложение, за да направим ежедневието им пълноценно. Искаме да ги срещнем с други деца, да ги накараме да общуват с тях непринудено на интернационалния език на спортсменството. Затова участието в този лагер е една чудесна възможност за нашите дванадесет малки баскетболисти.

Публикувано в: Новини