OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Децата от оркестър „Сладки дренки” – групата по тарамбуки при SOS Детско селище Дрен, взеха участие в международен фестивал на изкуствата „Ние – ХХI век” в курорта Слънчев бряг от 20.08. до 27.08.2012 г. благодарение на спонтанната подкрепа на много приятели на SOS каузата.

Участваха групи от Русия, Украйна, Беларус, Румъния, Полша и България. „Сладки дренки” бяха една от най-атрактивните групи на фестивала.

Заедно с наградите те печелеха и сърцата на публиката при всяко излизане на сцената. Концертите се провеждаха в Слънчев бряг, а заключителният гала-концерт беше в Несебър, където децата получиха и своите награди – диплом за лауреат на фестивала и купа, диплом за артистичност, диплом за висок професионализъм на ръководителя на групата Николай Табаков.

Нашите малки музиканти са много горди със своя успех, но и се радват на новите си приятели от страните участнички.

Благодарим на всички дарители, които направиха възможно участието на децата в музикалния лагер и с това помогнаха да се сбъдне една детска мечта!

Повече за фестивала можете да научите на страницата на организаторите – Арт Център „Кърнолски“, които бяха така добри да поканят децата от оркестър „Сладки дренки“ за участие в тазгодишния фестивал и да създадат прекрасна атмосфера по време на събитието.

Публикувано в: Новини