img_20170412_150949_site

19/04/2017 – Трудно е да си представим, че има петгодишни деца, които никога не са боядисвали яйца, но пък лесно можем да предусетим радостта, която бихме могли да им доставим, когато това се случи, или просто го случим.

Точно това „случиха“ колегите от SOS Центъра ни за обществена подкрепа в Перник, които на Велики четвъртък организираха „Великденска работилница“ за децата и семействата, които подкрепят в момента. За някои от децата това беше първият път, в който видяха как се боядисват великденски яйца и се радваха на предоставената им възможност. Първото яйце беше червено за здраве и благоденствие на всички. После направиха жълти, зелени, сини, лилави, с лепенки, с печати…

Децата сияеха, а така също и техните родители, които им помагаха в боядисването. Социалните работници направиха и конкурс за най-здраво яйце и радостта на децата нарасна още повече. В края на груповата работа малчуганите похапнаха изпочупените яйца, а „шедьоврите“ оставиха за Великден с козунака.

Хубаво е да видиш радостта в очите на толкова много деца по време на настъпващите светли великденски празници. Хубаво е да работиш за това тази светлина винаги да озарява детските очи.

Публикувано в: Новини