DSC00253_small

22/04/2013 – На 20-ти април младежите и децата от SOS Младежки домове и малък семеен дом „Надежда“ гр. Велико Търново и част от техните възпитатели, се включиха в националната кампания „Да изчистим България за един ден”. Всички се постараха да превърнат града в по-чисто и уютно място за живеене и в по-приятна дестинация за почивка и отдих на своите гости. Въоръжени с чували и ръкавици, осигурени от Община Велико Търново, те се впуснаха сред гористата местност в непосредствена близост до един от най-красивите паркове на Велико Търново – парк „Дружба“.

За втора поредна година децата, младежите и техните възпитатели се включват в инициативата с готовност и с ясното съзнание, че отговорността за бъдещето на земята е на всеки един от нас.

„Искрено се надяваме зелената инициатива да се превърне в житейска мисия „Да поддържаме България чиста всеки ден!” – споделят младежите от Велико Търново – „защото да мислиш за околната среда означава да мислиш за себе си. И дано посланието от този ден достигне до възможно повече хора, за да ни е чисто и подредено мястото, в което живеем, не само един ден от годината!“

Публикувано в: Новини