SMALL

07/08/2013 – В периода от 12 август до 26 август в градинката на „Кристал“ ще бъде експонирана фотоизложбата „Да оставим SOS следа и да продължим“. Изложбата се посвещава на 20-годишнината от създаването на SOS Детско селище Трявна – първото SOS селище в България, а официалното тържество ще бъде на 21 септември в град Трявна.

Изложбата се осъществява с любезното съдействие на Дирекция „Култура“ към Столична община и съдържа авторски фотографии на Адриана Янкулова, Росен Коларов и архив на SOS Детски селища България.

За да бъдеш възрастен, първо трябва да бъдеш дете, а това означава да имаш семейство и ярки спомени от щастливото и безгрижно детство… НО…

Има деца, които са били лишени от това право. Някога. От някого. По някаква причина.

Има семейства, които се грижат за тях като за свои.

Има братя и сестри, които се обичат по-силно от родни.

Има хора, които живеят заради тези деца.

Тяхната история започва в едно специално местенце, където децата се чувстват деца и се учат да бъдат преди всичко хора – в SOS Детското селище.

 

Тази изложба се посвещава именно на тях, защото „SOS Детски селища България дава на децата шанс да бъдат отново деца“ – споделя националният изпълнителен директор на SOS Детски селища България – Пламен Стоянов.

Публикувано в: Новини