DSC01322_small

11/09/2013 – 9-ти септември бе един по-различен ден за десетима младежи от SOS Младежки домове София. В 10 ч. те бяха на входа на една от сградите на „Телерик“, а вратите на компанията бяха широко отворени специално за нашите младежи. Това беше Денят на отворените врати в „Телерик“. За Божидар, Румен, Атем, Симеон, Асен, Ради, Данчо, Недялко, Дениза и Галина бе особено вълнуващо да посетят офисите на една от най-динамично и бързо развиващите се компании, разработваща софтуерни продукти и решения, конкурентни в цял свят.

Още в началото Деси бе така добра да ни разведе из трите сгради на компанията, където наред с офисите и залите на Академията на Телерик, тя ни показа и детския кът за децата на служителите, кафетерията, помещенията за йога, тенис на маса и джаги, фитнес и заседателна зала за връзка с международните офиси на компанията.

Денят продължи в Академията, където водещите Деси и Алекс представиха на любопитните младежи част от екипа на компанията: Петър, Серго, Иво и Вероника – ентусиазирани млади хора, които разказаха своите истории за успеха, за работата и динамиката във фирмата и за своите отговорности и цели.

След вкусния обяд младежите се разпределиха по отделите в компанията, където на място научиха още много интересни неща за различните позиции в компанията и как всеки един служител допринася за успеха й.

Денят приключи с дискусия, отправяне на различни интересни въпроси и получаване на полезни отговори, както и обща снимка на младежите с любезните ни домакини.

Показателно за полезността на този ден бе, че част от младежите ни вече планират да се включат в първия тридневен курс през октомври, на Училищната Академия на Телерик. А ето и част от техните впечатления от този незабравим ден:

„Преживяното в „Телерик“ беше невероятно. Силно се надявам да се върна там. Бъдете все така усмихнати, лъчезарни и целенасочени.“ (Румен)

„Прекарахме страхотен ден в „Телерик“. Хората бяха страхотно настроени, усмихнати и дружелюбни. Един ден бих искал да работя там и да имам този опит, който видях днес в тези удивителни, млади и ентусиазирани хора.“ (Асен)

Благодарим Ви.

Публикувано в: Новини