Училища Аво и SOS Детски селища България

 

BAZAR_avo_640x440

Курсистите на АВО и младежи от SOS Младежките домове в София зашеста поредна година те ще покажат своите готварски способности и познания за англоговорящия свят като така събират средства с цел обзавеждане на новите апартаменти, в които ще се нанесат SOS приемните семейства след преместването си от с. Дрен в София и Перник.

Петте предходни издания на сладкия базар събраха за благородната кауза на SOS Детски селища над 20 000 лв.

Присън и SOS Детски селища България

 

присън лого

Малчуганите от SOS приемните семейства в SOS Детски селища България, както и децата, подкрепяни чрез Центровете за обществена подкрепа към Сдружението, и талантливи деца от цялата страна имат повод да развихрят своето въображение. Чрез конкурса под надслов „УСМИВКАТА В ДЕТСТВОТО“ ще бъдат отличени най-лъчезарните и цветни рисунки, които в последствие да украсят новите опаковки сокове на Prisun.

NIVEA Crème и SOS Детски селища България с грижа за семейството

Нивея

Марка №1 в грижата за кожата обяви, че ще дари по 30 стотинки на SOS Детски селища България с всяка покупка на продукт от лимитираната серия „Приказни моменти на грижа“, за да подпомогне дейността на Сдружението, което през 2015 г. отбелязва 25 години от учредяването си с интегрирана кампания под надслов „25 години ДА на щастливото детство“. Рафи също подкрепи инициативата, като прочете пред събралите се децата една от вълнуващите приказки на NIVEA.

Български звезди и Нестле се обединяват в подкрепа на SOS Детски селища България

MAGGI_SOS_Picture

Инициативата на бульоните MAGGI® „Топла супа всеки ден“, която страртира през 2014 в подкрепа на семействата от SOS Детски селища, продължава и през 2015 г. Тя ще обедини и редица български знаменитости, утвърдени шеф-готвачи и служители на Нестле България. Тази година звездите отново ще гостуват на приемните семейства от SOS Детски селища България. Освен кулинарния опит и емоциите, които им носи хубавата храна, приготвена с най-близките, родните знаменитости ще дадат своите съвети и насоки за балансираното хранене и готвене, ще подарят на семействата малки зеленчукови градини, за които децата и техните родители да се грижат, ще споделят един от най-вълнуващите за всяко семейство моменти – подреждането на новия дом и заедно ще кажат ДА на щастливото детство.

Бульоните MAGGI® ще осигури на SOS Детски селища в България обзавеждане за кухните в новите апартаменти на SOS приемните семейства от с. Дрен. Представители на Нестле България ще споделят опита и знанието си за балансираното хранене . В инициативата ще се включат и най-добрите шеф-готвачи в България.

Кампанията ще продължи и през следващите месеци, когато предстои преместването на SOS приемните семейства от Дрен в новите им апартаменти. Заедно с известните личности те ще подредят кухните в новите си домове и ще се подготвят за щастливите моменти, когато всички са заедно у дома.

The Mall и SOS Детски селища България

SOS Детски селища България и The Mall стартират благотворителна инициатива под мотото „Пълен с обич дом“
SOS Детски селища България и The Mall стартират благотворителна инициатива под мотото „Пълен с обич дом“

По време на коледните празници SOS Детски селища България и The Mall стартират благотворителна инициатива под мотото „Пълен с обич дом“.  Кампанията цели набирането на средства в полза на децата, лишени от родителска грижа, както и на децата в риск да загубят семейната си среда.

Инициативата стартира на 15 ноември, когато ще бъде и официалното запалване на коледните светлини на The Mall, и ще продължи до 15 декември. В рамките на този период всички посетители и клиенти на The Mall, направили покупки над 50 лева, трябва да регистрират касовите си бележки, а The Mall ще дарява по 2 лева за всяка направена регистрация в полза на децата. Всичко това ще бъде отразявано на електронно табло, което в реално време ще отразява натрупването на дарителските средства от регистрираните касови бележки.

Освен това във всички магазини, които подкрепят благотворителната инициатива, ще бъдат поставени специални касички, където клиентите и посетителите на The Mall ще могат да направят своето дарение, според възможностите и волята си.

 

Кампания на ПринтРефил в подкрепа на SOS Детски селища България

 

SOS Kare A5 1

 

В продължение на една година (01.05.2013 – 30.04.2014) фирмата ще отделя по 1% от стойността на всяка клиентска поръчка и ще дарява сумата на Сдружението, с което ще подпомогне израстването и развитието на малчуганите и тяхното право на щастливо детство.

От Принт Рефил застават до децата с идеята не само да споделят своите добри резултати, но и да бъдат сред тези, на които SOS  Детски селища България може да разчита като партньор в грижата за тях. Призивът на кампанията е отправен и към всички клиенти на фирмата: Нека заедно да направим възможно децата да живеят като деца – да бъдат обичани, защитени и да имат своите безценни спомени от детството!

SOS Детски селища България и Райфайзенбанк

 

изтеглен файл

„Избери, за да помогнеш” е отворена е благотворителната платформа за онлайн дарения на Райфайзенбанк България. Всяка година тя представя около 20 общественозначими здравни, социални, културни и еко каузи, за които се набира подкрепа и финансиране.

Всяка година проект на SOS Детски селища България участва в кампанията „Избери, за да помогнеш“ сред предложенията в категория Социална сфера.

На интернет страницата на кампанията www.izberi.rbb.bg може да се направи дарение директно по сметка на проекта или онлайн чрез системата за разплащания Pay.dir.bg, или чрез интернет банкирането на Райфайзенбанк. Платформата дава възможност за дарения и чрез SMS, като проектът на SOS Детски селища България може да бъде подкрепен на кратък номер 1287 абонати на М-Тел, VIVACOM и Глобул и на 0900 1117 за фиксирани абонати на VIVACOM. Съпричастност към проекта може да бъде изразена също и виртуално чрез гласуване за него.

 

Кампания на УниКредит Кънсюмър Файненсинг, съвместно с търговска верига Техномаркет

 

 

Поредната дарителска инициатива на УниКредит Кънсюмър Файненсинг в подкрепа на SOS Детски селища България. Този път компанията привлича като участник в инициативата своя търговски партньор Техномаркет. В тази кампания търговска верига Техномаркет ще дари 10000 лева на SOS Детски селища България, а УниКредит Кънсюмър Файненсинг ще допринесе с по 5 лева за всеки отпуснат кредит в техните магазини за периода на инициативата. Благодарение на своите партньори и клиенти УниКредит Кънсюмър Файненсинг е сред топ дарителите на SOS Детски селища България.

Перфект Офис обединява сили с партньори и клиенти в подкрепа на SOS Детски селища България

 

Един от най-големите доставчици на офис материали, Перфект, е партньор на SOS Детски селища България. Перфект ще подари на свои клиенти живи елхички, които ще украсим заедно с деца от SOS детско селище Дрен с изработена от малчуганите украса. Целта на тази инициатива е да приобщим и запознаем повече големи компании с дейността на SOS Детски селища България и да подпомогнем разпространението на SOS картички, с които директно се подкрепя дейността на Сдружението. Събраните средствата ще бъдат използвани за нуждите на децата от SOS детските селища в Трявна и Дрен .

 

Здраве и усмивки за децата от SOS Детски селища България от YUMMI BEARS

 

Кампания, която ще подпомогне здравната профилактика и превенция  на  децата, за които SOS Детски селища България се грижи. Фирма HBB ООД – ексклузивен вносител на натурални детски витамини YUMMI BEARS за България, застана зад каузата на Сдружението чрез кампания със серията детски витамини под формата на бонбони от типа на обичаните от малчуганите „гумени мечета“.

Фирмата е подготвила за клиентите си специални дарителски комплекти витамини, които могат да се закупят през нейната онлайн платформа. За всеки закупен дарителски пакет децата от SOS Детски селища България ще получат по една опаковка YUMMI BEARS – за здраве и усмивки.

Кампанията обхваща продуктите „YUMMI BEARS Ехинацея с витамин С и цинк”и „YUMMI BEARS Мултивитамини и менерали”, които се предлагат в 3 различни пакета при специалните условия на дарителската инициатива. И тъй като всяка хубава идея има нужда от приятели, за да бъде успешна, зад кампанията застават Община Велико Търново, сайтът за онлайн търговия www.prodavalnik.com, Крестон БулМар, водещият вносител и търговец на детски обувки, дрехи и играчки БАРТ ООД и Лео Експрес ЕООД.

УниКредит Кънсюмър Файненсинг обединява сили с партньори и клиенти в подкрепа на SOS Детски селища България

УниКредит Кънсюмър Файненсинг  – трета по ред дарителска инициатива в подкрепа на SOS Детски селища България. Компанията ще дарява по 1 лев за всеки отпуснат кредит през месеца.  В тази кампания, под слогана „Заедно можем повече“, УниКредит Кънсюмър Файненсинг обединява сили със свои партньори – търговска верига Зора, хипермаркети Практикер, мебелен магазин Лабиринт, PCStore и Рейнбоу България всяка от които ще дарява по още 1 лев за кредитите отпуснати в техните търговски обекти. Събраните средства ще бъдат използвани за набавяне на учебници, ученически пособия и помагала, необходими за началото на новата учебна година, както и за покриване на образователни разходи на децата и младежите от SOS детските селища, младежките домове и Центровете за семейно консултиране и подкрепа на SOS Детски селища България.

Кампания „купи и подари“ на Office1Superstore и Faber-Castell: За образование, за работа, за бъдеще!

Office1Superstore и Faber-Castell приканват всички посетители на веригата магазини да закупят и дарят ученически артикул за децата, за които SOS Детски селища България се грижи. Това могат да бъдат тетрадки, моливи, химикалки, блокчета, скицници, боички, комплекти ученически принадлежности, раници и прочее, които ще помогнат на над 600 деца, обхванати в програмите и проектите на Сдружението да имат равен старт през учебната година заедно с връстниците си. За целта във всеки от 120те магазина на Office1 Superstore в цялата страна посетителите и клиентите ще могат да открият кашон с визията на кампанията, в който да оставят закупения от тях продукт – дарение за SOS. Всеки от клиентите на магазина, присъединил се към кампанията с дарение и направил покупка на стойност над 10 лева, ще получи специално изработена тениска, благодарност за неговия принос.

Тази инициатива е част от цялостната кампания „Обратно в училище“ на SOS Детски селища България под мотото  „Помогни на Мария да успее! Върни я обратно в училище!“ с фокус върху достъпа и равните възможности за добро образование на децата.

Социална камания на Никас България ЕАД в подкрепа на SOS Детски селища България

[swfobject]1036[/swfobject]

Никас България ЕАД (www.nikas.bg), един от лидерите на Българския пазар в производството на месни продукти, продължава последователната си политика на грижа към децата. Никас е първият производител на българския пазар, който  през м.Март 2009 въведе в продуктовата си гама специален продукт за деца, съобразен с предписанията за здравословно и пълноценно хранене на диетолози и педиатри, както и с дневните нужди на децата.

Сега компанията добавя нов смисъл на грижата си за децата, стартирайни социална кампания в подкрепа на SOS Детски селища България под мотото „Не позволявайте стотици деца да бъдат изоставени!

При продажба на продуктите с марка Nikas Junior (хамбургски и кренвирши), разработени за деца, фирмата ще отделя по 0,20лв от всяка бройка хамбургски салам и 0,05лв от всяка единица кренвирши, с която ще помага на деца в риск от изоставяне.

Средствата ще бъдат насочени към Програмата за подкрепа на семейството и превенция на изоставянето на SOS Детски селища България, която помага на около 400 деца да не бъдат изоставени от биологичните си родители.

 

„Чисто бъдеще за нашите деца“ – Кампания на Persil

 

               

 

Хенкел България чрез марката си Persil подкрепя децата от SOS Детски селища България. Настоящата инициатива се провежда във всички магазини на веригите dm, Carrefour и Piccadilly.

-за всеки закупен продукт с марката Persil в магазините на dm, Persil и dm даряват по 0,05 лв. за SOS каузата;

-за всеки закупен продукт Persil в магазините Piccadilly и от 01.04 до 30.04 за всеки закупен продукт Persil в магазините Carrefour, Persil дарява по 0,05 лв. за SOS каузата.

И трите вериги, заедно с Persil, канят клиентите си да се присъединят към инициативата “Чисто бъдеще за нашите деца“ като дарят рестото си в специално обозначени кутии и така подкрепят SOS Детски селища България.