Chevrolet Opatija 2012

18/12/2012 – Европейското партньорство на Chevrolet с SOS Детски селища продъжава с допълнително дарение от 110,000 евро през 2012 година в помощ на децата, за които организацията за социално развитие се грижи в 11 страни от Централна и Източна Европа.

Дарителската програма, която подкрепя покриването на ежедневни разходи за отглеждането и възпитанието на децата в SOS Детски селища, обхваща и България.

В началото на декември 2012 SOS Детски селища България получи дарение от 10 000 евро от Chevrolet, с което ще бъдат покрити разходите за отопление на децата, за които Сдружението се грижи. Така, Chevrolet помага за осигуряване на топлината и уюта в домовете на децата от SOS детските селища. Сумата е част от обявената дарителската програма от общо 110,000 евро в 11 държави от Централна и Източна Европа, между които и България. Програмата спомага за финансирането на дневните нужди на децата.

Изключително сме щастливи, че можем да спомогнем за осигуряването на една топла и уютна зима на децата от SOS Детски селища България. В Chevrolet ние вярваме, че всеки ден е една възможност да направим нещо добро. С настоящото дарение продължаваме съвместната инициатива за подобряване на мобилността на децата и членовете на техните семейства от селищата.

През 2013 г. от Chevrolet ще продължи с изненадите, за да зарадваме още повече малчуганите. Планираме спортно състезание и още съвместни инициативи и събития“ – сподели г-н Христо Барев, Директор на Търговското представителство на Chevrolet България.

“SOS Детски селища България се стреми да предостави широка гама от качествени социални услуги за деца и семейства, обхванати в програмите на сдружението. За постигането на тази цел ние се нуждаем от всестранна подкрепа и вяра в нас от страна на нашите партньори, приятели и дарители. Благодаря от все сърце на Chevrolet България за поредния щедър дарителски жест, който е доказателство не само за последователна фирмена политика в сферата на корпоративната социална отговорност, но и израз на трайно приятелство, насочено към 700 деца, за които организацията се грижи“, каза г-н Пламен Стоянов, Национален изпълнителен директор на SOS Детски селища България.

Продължаването на партньорството беше обявено в последните дни на август, когато Chevrolet Central and Eastern Europe покани деца и млади хора от SOS Детски селища от 11те включени страни на тридневен летен лагер на брега на Оратия в Хърватска. Българското Сдружение беше представено от Доника от SOS Детско селище Дрен, за която дните на слънчев плаж, водни спортове и нови приятелства ще останат незабравими. Именно тoгава бе обявена дарителската програма за региона.

Сътрудничеството с автомобилната компания започна през 2011, когато за 100 годишнината на Chevrolet в рамките на програмата Chevrolet’s ‘Wheels for Kids’ бяха дарени 103 автомобила на SOS Детски селища в различни места в Европа, Монголия, Израел, Узбекистан, Южна Африка и Лесото – с цел подобряване на мобилността на децата и специалистите, които се грижат за тях. Тези автомобили помогнаха на семействата в над 80 SOS детски селища, където мобилността е от голяма важност за подкрепата им.

През 2011 г. SOS Детски селища България също получи от рожденика Chevrolet щедър подарък – 3 автомобила, които децата, техните SOS родители и подкрепящите ги специалисти ползват за всекидневните си нужди от придвижване.

Приложената снимка е от събитието в Опатия, Хърватско.

Публикувано в: Новини