Small picture

15/03/2013 – Днес Момчил Андреев, Председател на УС и Изпълнителен директор на Райфайзенбанк, връчи чековете на организациите и институциите, чиито каузи бяха включени в четвъртата поредна благотворителна кампания на Райфайзенбанк „Избери, за да помогнеш“.

Чекът, който г-н Стоянов получи, е за 6 962 лева. Това е сумата, събрана от банката и нейните служители, а общата сума, която нашият проект събра след добавяне на целеви дарения от външни дарители и от SMS-и, е 11 448 лева.

Четвъртата дарителска кампания на Райфайзенбанк „Избери, за да помогнеш” се проведе в периода ноември 2012 г. – януари 2013 г. и подкрепи 23 проекта в областите Здравеопазване, Социална сфера, Опазване на околната среда, култура и образование.

Сред тях беше и проектът на SOS Детски селища България под името „Искам да мога да уча“. Целта на проекта е осигуряване на правото на образование и гарантиране на достъпа до съответните образователни форми на децата и младежите, обхванати в програмите и проектите на Сдружението, чрез различни начини на подкрепа.

Служителите на Групата Райфайзен в България направиха лични дарения по избрана от тях инициатива, като за всеки дарителски жест, независимо от сумата, Райфайзенбанк добави по 100 лв.

Освен първоначално предложените проекти, 134 служители на Групата Райфайзен избраха да направят дарения за каузи по свой личен избор, които предварително не бяха включени в индикативния списък на кампанията.

Проектът на SOS Детски селища България участва всяка година в кампанията „Избери, за да помогнеш“ сред предложенията в категория Социална сфера.

„От старта на първата кампания до този момент, благотворителната инициатива „Избери, за да помогнеш“ е подкрепила над 100 проекта с близо 1,5 млн. лв.“, коментира Момчил Андреев.

Сайтът на инициативата www.izberi.rbb.bg остава активен и след публичното отчитане на резултатите от четвъртото издание на „Избери, за да помогнеш“, като на него ще се публикуват отчетите на организациите, включени в кампанията, за това как са изразходвали дарените средства.

Основен партньор на дарителската инициатива беше dir.bg. Каузите бяха популяризирани с безвъзмездната подкрепа на 11 утвърдени национални медии – в. 24 часа, БНР, БНТ, Дарик радио, еconomymagazine.bg, IDEAcomm, Нова ТВ, Списание Осем, в. Стандарт, в. Трета възраст, в. Труд.

Публикувано в: Новини