MAGGI_SOS_Picture_ za site

14/05/2015 – През 2015 г. партньорството на SOS Детски селища България и Нестле България продължава, а кампанията „Топла супа всеки ден“ разширява обхвата си.

Инициативата на бульоните MAGGI® „Топла супа всеки ден“, която страртира през 2014 в подкрепа на семействата от SOS Детски селища, продължава и през 2015 г. Тя ще обедини и редица български знаменитости, утвърдени шеф-готвачи и служители на Нестле България. Тази година звездите отново ще гостуват на приемните семейства от SOS Детски селища България. Освен кулинарния опит и емоциите, които им носи хубавата храна, приготвена с най-близките, родните знаменитости ще дадат своите съвети и насоки за балансираното хранене и готвене, ще подарят на семействата малки зеленчукови градини, за които децата и техните родители да се грижат, ще споделят един от най-вълнуващите за всяко семейство моменти – подреждането на новия дом и заедно ще кажат ДА на щастливото детство.

Бульоните MAGGI® ще осигури на SOS Детски селища в България обзавеждане за кухните в новите апартаменти на SOS приемните семейства от с. Дрен. Представители на Нестле България ще споделят опита и знанието си за балансираното хранене . В инициативата ще се включат и най-добрите шеф-готвачи в България: Андре Токев, готвил за Бил Клинтън, Франц Бекенбауер, Борис Бекер, групата „Оейзис”, Вал Килмър; собственикът и главен готвач на ресторант „Шефс“ и носител на наградата за дебют в конкурса „Ресторант на годината“ – Виктор Ангелов; ярката фигура в българското готварство Андрей Стоилов; познатият от предаването Lord Of The Chefs Ивайло Петков; пионерът в приготвянето на изискани френски специалитети Димо Димов; шеф-готвачът за президенти и световни политически лидери Жоро Иванов; младата надежда на виртуозната кулинария Петър Петров; майсторът на интернационалната кухня Димитър Клаклов и др. Обичаните от мнозина дами, за които готвенето се превръща от хоби в ежедневие – Йоланта Делибозова-Йоли и Сандра Алексиева, актрисите Лара Береану, Елена Петрова, както и шампионката ни по художествена гимнастика Симона Пейчева, също ще гостуват на семействата и ще прекарат някои незабравими моменти с децата от SOS приемните семейства.

Кампанията под мотото „Топла супа всеки ден“ стартира тази събота, 16 май 2015 г. в Трявна, където знаменитостите ще посадят зеленчукова градинка за всяка къща, за която децата ще  се грижат през годината. Малчуганите ще се включат активно в аранжирането на градинката и ще научат интересна и полезна информация за растенията, зеленчуците и билките, които впоследствие техните родители ще използват в приготвянето на здравословни ястия. С помощта на своите гости приемните семейства ще приготвят любимите си рецепти, а експертите в кулинарията ще споделят с тях интересни и забавни истории, свързани с подвизите им в кухнята, полезни съвети как да се научат сами да обогатят менюто си, така че да осигурят баланс на семейната трапеза.

Кампанията ще продължи и през следващите месеци, когато предстои преместването на SOS приемните семейства от Дрен в новите им апартаменти. Заедно с известните личности те ще подредят кухните в новите си домове и ще се подготвят за щастливите моменти, когато всички са заедно у дома.

Публикувано в: Новини