Deo 2_small

18/05/2015 – Български знаменитости и утвърдени шеф-готвачи подариха много настроение и позитивни емоции на децата от SOS приемните семейства от детското селище в Трявна на 16 май 2015 г. Кампанията на бульоните MAGGI®, която се провежда за втора поредна година под мотото „Топла супа всеки ден“, стартира със засаждането на зеленчукова градинка за всяка къща, за която децата ще се грижат през годината. Сред изявените имена, които се включиха активно, бяха шеф-готвачите Виктор Ангелов, Цветомир Николов, Петър Петров, любимата телевизионна водеща кака Лара, притежателката на кулинарния сайт „1001 рецепти“ Сандра Алексиева, шампионката по художествена гимнастика Симона Пейчева и любимецът на малки и големи Део.

Малчуганите се включиха активно в аранжирането на градинките и научиха интересна и полезна информация за растенията, зеленчуците и билките, докато се забавляваха от сърце. Впоследствие техните родители ще могат да използват произведените продукти за приготвянето на вкусни ястия. С помощта на своите гости – лица от шоубизнеса и топ кулинари, приемните семейства приготвиха любимите си рецепти за семеен обяд, а експертите в кухнята споделиха с тях интересни и забавни истории от работата си, полезни съвети как да се научат сами да обогатят менюто си, така че да осигурят баланс на семейната трапеза.

Собственикът и главен готвач на ресторант „Шефс“ – Виктор Ангелов, приготви заедно с децата и семействата им вкусна пилешка супа, която обогати с кокосово мляко и мащерка. За основно ястие той демонстрира своята интерпретация на едно от най-често готвените у нас ястия – пиле с ориз. Той показа на семействата кои подправки придават неповторим вкус на храната и вдъхнови децата от SOS приемните семейства да станат шеф-готвачи.

Любимецът на малчуганите – Део, успя също да демонстрира кулинарните си умения, като приготви освежаващ таратор и пиле с ориз по класическа рецепта. Водещият коментира случващото се по време на цялото събитие и не спираше да заразява всички с доброто си настроение. Познатата от телевизионния екран като Кака Лара – Лара Златарева, се включи активно в приготвянето на гювеч от свинско месо с картофи. Всички се забавляваха, докато приготвяха обяда си и доказаха още веднъж, че домашно приготвената храна не само е по-полезна, но и  сплотява всяко семейство.

Освен кулинарния опит и емоциите, които им донесе хубавата храна, всички звезди, готвачи и приятели на SOS Детски селища заедно казаха ДА на щастливото детство. Кампанията на бульоните MAGGI® ще продължи с още полезни активности, които ще дарят много усмивки на децата и техните приемни семейства.

Публикувано в: Новини