057

04/06/2015 – На 31 май 2015 г. в Градската градина пред Народния театър се състоя благотворителна изложба-базар „Традиции и кухня на англоговорящите държави”, организирана от Езиков и изпитен център АВО по случай 25-годишния им юбилей.

На събитието участваха над 600 тийнейджъри от езиковия център, които заедно със своите преподаватели вложиха много енергия и ентусиазъм в приготвянето, украсяването и предлагането на специалитети.

Изключително атрактивна бе масата на младежите от SOS Детски селища България, които представиха културата и кулинарните традициите на Шотландия под одобрителния поглед и вкус на съдията Ути Бъчваров и за удоволствие на гостите на събитието.

Събраните по време на благотворителния базар 6 760 лв. подкрепят проекта „Моят уютен дом с АВО“ на SOS Детски селища България. Те ще бъдат използвани за ремонт, обзавеждане и оборудване на домовете, в които това лято ще се преместят приемните семейства от SOS Детско селище с. Дрен с цел осигуряване на по-добри възможности за образование, здравни грижи и социална интеграция на децата.

За веселото настроение по време на цялото събитие се грижиха малките таланти от вокална студия Дъга и звездите на БГ Радио, които пяха, раздаваха автографи и се снимаха с участниците в базара.

Публикувано в: Новини