DPP_0160_za site

22/05/2015 – На 17 май 2015 г. от 10.30 ч. на стадион „Верила“ в село Дрен се проведе благотворителна футболна среща между отборите на SOS Детско селище Дрен и детския отбор на ФК „Левски“ София. Сред гостите бяха  звездата и голмайстор на „Левски“ Антонио Аниете и световният шампион по джудо Валентин Петров.

Нашият отбор тренира вече трета година под ръководството на Божидар Костурков, а треньор на децата от „ Левски“ бе Петър Медведски. Самият мач предизвика голям интерес сред местната общност. Много приятели и съученици на децата бяха дошли  да наблюдават срещата и да подкрепят нашите момчета.

Мачът бе много динамичен, спортсменски, изпълнен с много футболни емоции. Децата от SOS Детско селище Дрен, бяха облечени в екип на „Левски“, подарен им от г-н Костурков. Те се чувстваха като истински големи футболисти, играещи с професионален екип, на голямо игрище, в мач, който бе ръководен от професионални съдии. Срещата завърши с изпълнение на дузпи, а след това дойде ред и на наградите, които бяха осигурени от ФК „Левски“- футболни топки и лакомства . За абитуриента от нашия отбор Любомир Ахади имаше специален подарък – панталон, риза и вратовръзка. Наградите бяха раздадени, разбира се, от Антонио Аниете.

Така завърши приятелската среща между нашите деца и децата на ФК „Левски“. Но изненадите, като че ли не бяха свършили. Вечерта се обади г-н Костурков и каза, че треньорите на „Левски“ са харесали едно от нашите момчета и искат да разговарят с него, за да го поканят да тренира в школата на отбора. Разговорът бе проведен и от есента вероятно ще имаме представител от SOS  Детско селище Дрен в една от най-добрите футболни школи в България. Благодарим на ФК „Левски“ и на г-н Костурков за това, което правят за децата от SOS Детско селище Дрен и се надяваме приятелството ни да продължи и занапред.

Публикувано в: Новини