P1180477_ZA SITE

11/11/2015 – Днес в София Хотел Балкан се проведе бизнес закуска, организирана от Сдружение SOS Детски селища България.

Целта на закуската, която протече под надслов „Да оцветим детските мечти“, беше да запознае настоящи и потенциални представители на социално отговорния бизнес с опита ни от 25 години грижа за българските деца, лишени от семейство или в риск да го загубят, да представи различни форми на сътрудничество, да сподели добри практики, да покаже добавената стойност за компаниите от партньорството им с нас и да вдъхнови бизнеса заедно да осигурим по-цветни мечти за децата ни и по-добро и здраво общество за нас!

Закуската беше открита от г-н Пламен Стоянов, Национален изпълнителен директор на Сдружение SOS Детски селища България, който приветства гостите с добри дошли и разказа за постиженията ни в рамките на изминалия четвърт век. Г-н Ивайло Гюров, Директор Фондонабиране и Комуникации, изненада присъстващите и вместо да говори за социално предприемачество и корпоративна социална отговорност, подчерта, че социалността и съпричастността не са работа на държавата, а на всеки един от нас.

Гостите на събитието имаха възможност да се запознаят с двама от прекрасните ни младежи – Асен и Елизабет, отгледани в SOS приемни семейства и минали през всички форми на SOS грижа, които днес са се реализирали успешно и са поели по своя собствен път.

Дълбоко трогнати и силно вдъхновени останахме от признанията, които получихме от г-н Светозар Георгиев – Изп.директор и съосновател на Telerik, a Progress Company, който разказа за тригодишното ни партньорство с тях. Водещият световен доставчик на софтуерни решения подпомага годишната издръжка на едно от SOS приемните ни семейства. В допълнение към финансовата подкрепа, екипът на Telerik участва активно в живота на семейството, като организира специални събития за децата и срещи със служители на компанията, защото както сподели г-н Георгиев: „Децата трябва да се чувстват обгрижени, а не просто финансирани от нас“.

Всички участници получиха като подарък детска рисунка на тема „Моята мечта“.

С любезното съдействие на София Хотел Балкан.

Благодарим за безвъзмездната подкрепа на Special Events Group – SEG.

Публикувано в: Новини