Tisk

02/09/2016 – Голямата хранителна верига ще подпомогне децата и младежите, за които Сдружение SOS Детски селища се грижи, като предостави на Сдружението финансово дарение и ваучери за продукти на обща стойност 30 000 лева.
Със средствата ще бъдат подкрепени над 500 деца и младежи от програмите на организацията. Това са:
– Децата в SOS приемните семейства в София, Перник и SOS Детско селище Трявна
– Младежите от SOS младежките домове в София и Велико Търново
– Децата и младежите от SOS малките семейни домове във Велико Търново и Габрово
– Децата, които са в риск да бъдат разделени от своите родители и които подкрепяме чрез центровете ни за обществена подкрепа в София, Велико Търново, Перник и Габрово
По този начин социално отговорната компания BILLA ще осигури възможността на малчуганите да получат всички необходими ученически принадлежности за един успешен старт на новата учебна година, а след това и специални изненади за Коледните празници.

„Не само като представител на BILLA България, но и като родител, считам, че наш дълг е да помагаме на децата в риск. Ние вярваме в способностите и потенциала на всяко едно дете и затова искаме да направим всичко, което зависи от нас, като социално отговорна компания, за да можем да предоставим по-добър живот и образование на тези деца“, сподели Бойко Сачански, Управител на BILLA България.

Благотворителната инициатива е част от дългосрочната политика на BILLA България да инвестира усилия и ресурси в сфери, в които има належаща нужда. През годините веригата е подкрепяла разнообразни каузи и събития, стремейки се да дава положителен пример за отговорно поведение.

Публикувано в: Новини