OLYMPUS DIGITAL CAMERA

06/08/2013 – Вчера отвори врати Августовската академия за деца на Центъра за обществена подкрепа към SOS Детски селища България и 16 деца бяха първите й усмихнати участници. Програмата за Академията е част от дейностите, разписани със споразумения между Центъра и двете сдружения „Идея спорт“ и „Алтернатива за теб“. Двуседмичните детски занимания са адресирани към деца, клиенти на Центъра, както и към деца от квартала „Света гора“.

Академията  днес започна с ателието „Приказен свят“, в който три студентки от търновския университет предложиха на децата нестандартно писане на приказка. Всяко дете според възможностите си пишеше или рисуваше части от приказката, по-големите помагаха на по-малките, а смехът и забавата бяха общи. В края на приказката мечетата знаеха, че вампирите и духовете изчезват, когато при децата спре тяхната единствена МАМА. Утре малките академици, за да не скучаят през летните горещини, ще развихрят въображението си в ателието „Рисувай с мен“, в сряда ще учат за своите права със студенти-прависти, в дните до края на Академията ще имат още ателиета „Сръчни ръце“, „Цветни прежди за надежди“ и много различни занимания. На 16 август с любезното съдействие на дирекция Социални дейности и здравеопазване в общината децата ще получат своята голяма награда за участието – безплатно посещение на Музея на восъчните фигури на „Царевград Търнов“.

Трудно могат да бъдат пресъздадени емоциите днес, усмивките на Катя, Веско, Краси, Денис, Красен, Айсун не слизаха от лицата им, възрастните вярваме, че децата ни имат право на щастливи мигове и стойностни занимания. Продължаваме и днес в офиса на Центъра за обществена подкрепа – В.Търново ул. „Д.Найденов“4.

Публикувано в: Новини