small

25/03/2015 – Сдружение „SOS Детски селища България“ и тази година се включи в инициативата „Мениджър за един ден”, която се организира от Джуниър Ачийвмънт България.

Седемнайсетгодишният Алек Филипов Захариев от Първа английска езикова гимназия имаше възможността да се запознае с голяма част от дейността на Сдружението, да научи за програмите и услугите, които предоставяме. Той посети и едно от структурните ни звена – SOS Младежки дом „Приятели“, който функционира като център за настаняване от семеен тип.

Първата половина от деня Алек прекара в SOS младежкия дом. Посрещна го Владислава Доцанова – Ръководител на младежкия дом, която му разказа и показа как и за какви младежи се грижим. След като се запозна с част от младежите и социалните работници, Алек и Влади обсъдиха възможностите за летен лагер и за различни образователни курсове, които биха били от полза на младежите. Разбира се, сблъскаха се и с проблемите, на които се натъкваш при директната грижа за деца и младежи.

„Алек се опита бързо да навлезе в детайлите на моята професия и още по-бързо си даде сметка, че работата изобщо не е лека. От друга страна, подходът му към младежите ми подсказа, че макар и на тяхната възраст, той е много зрял и един ден чудесно би се справил с моята работа“ – коментира Владислава Доцанова.

Алек, който членува в Интеракт клуб София -Тангра към Първа английска езикова гимназия, споделя: „Работата на Влади ми изглежда приятна, но натоварваща, а и отговорностите са прекалено големи. Тук денят започва с изненадите от вечерта – с други думи, доста шантаво, защото всеки младеж е с неговите си особености – и хубави, и странни. Важното е, че младежите получават необходимата им индивидуална грижа и подкрепа за изграждане на умения за самостоятелен живот“.

Втората половина от деня Алек прекара в националния офис на Сдружението. Срещна се с представители на отделите по набиране на средства, човешки ресурси и счетоводството ни. Разказахме му за това какви кампании правим, какви канали използваме, какви партньори имаме. За съжаление, колегите от отдела „Развитие на програми“, както и националният ни изпълнителен директор бяха в командировка, но това не попречи на Алек да седне на шефското място и да каже: „Може!“.

Екипът на SOS Детски селища България му го пожелава!

Публикувано в: Новини