20120530_Abiturienti_01

30/05/2012 – На 30.05.2012 г., за поредна година, осем абитуриента от SOS Младежки домове гр. София взеха участие в тържествения бал, организиран от президента на Република България, г-н Росен Плевнелиев.

По време на това събитие младежите имаха възможност да посетят организираните трудова и учебна борса, открити тържествено от самия Президент, да се запознаят с изискванията и възможностите за реализиране на пазара на труда, които им предоставя Държавата в лицето на Агенцията по заетостта, както и да осъществят първоначален контакт с някои от водещите фирми в сферата на телекомуникациите и соларните системи.

Нашите абитуриенти – кандидат-висшисти, имаха възможност да се запознаят с условията и критериите за кандидатстване в различни ВУЗ-е, представени на студентската и учебната борса. В началото те подходиха с известен скептицизъм, тъй като представените университети бяха предимно извън София, като Пловдивският, Старозагорският, Плевенският, Благоевградският, Габровският, Търновският. Първоначалните притеснения обаче бяха разсеяни бързо с предоставянето на пълна и подробна информация за условията за настаняване и възможностите за избор на учебната форма.

Този празничен ден завърши с официална вечеря-тържество, като две от нашите момичета имаха честа да стоят на една маса със самия Президент, а така също и лично да се запознаят с него. Последваха много снимки, танци и забавни моменти с актьорите от шоуто „Комиците”, Графа и Мария Илиева, Миро, Тони Димитрова, Орлин Горанов, Поли Генова, Акага, БТР и др.

Когато вечерта приключи, всички бяха преизпълнени с прекрасни спомени и емоции от преживяното и не искаха то да има край.

Публикувано в: Новини