za site

23/06/2015 – На 23 юни в SOS Детско селище Трявна беше организирана празнична програма, посветена на 25-та годишнина от учредяването на Сдружение SOS Детски селища България и 66 години от създаването на международната организация SOS Children’s Villages International. Специални гости бяха представители на Центъра за обществена подкрепа в Габрово, младежи от Центъра за настаняване от семеен тип в Габрово и техните ръководители. Те поднесоха питка и китка здравец, като израз на съпричастност към SOS Организацията и пожелания за съвместна и ползотворна работа.

Директорът на детското селище г-н Христофоров поздрави всички присъстващи за празника. Представи по-значимите изяви, в които са участвали деца от SOS приемните семейства в селището в областта на спорта, народното и естрадно пеене, приложното изкуство и трудовата дейност. Децата аплодираха първенците за техните постижения и награди.

Грамоти и книги за награда получиха учениците, които успешно са завършили първи клас и основно образование, както и тези, които са постигнали отличен и много добър успех през учебната година.

Тържеството продължи с музикална програма, посветена на празника. Възможност за изяви имаха всички. Децата рецитираха стихотворения, танцуваха, пяха народни и естрадни песни.

Празникът, съпроводен с детски усмивки и настроение, завърши с барбекю за всички.

Публикувано в: Новини